3.x fra Køge Gymnasium årgang 1973
Opdateret 23.sep.2003
NEKROLOG ­ 3.x
Det er med en noget vemodig sindsstemning, både for os selv, men sikkert også for mange lærere, at dette særeksemplar af en klasse snart, efter 3 års sammenhold skal skilles. Sammenholdet bør nok omtales særligt, fordi vi fra begyndelsen af var skilt i to hold, russere og franskmænd, men på trods af dette skel , som især har præget diskussionerne i timerne, har vi alligevel holdt sammen både på og udenfor klassen. 
Fra forskellig side har rygtet lydt at de der fra 3x. er vel nok barnlige og fordrukne, men vi i red. Vil gerne på det kraftigste dementere, vi har da af og til haft en rask lille svampefight, og en høker af og til har da heller ikke været af vejen, men hovedsagen er nu en gang at vi har haft det godt. 
Af højdepunkterne er det svært at afgøre, om da Henning brændte kemilokalet af eller vores våde fester, Frankrigsturen, Ruslandsturen, Toftes sukkersøde smil, Brendstrups saftige historier, Jeppes våde lomme, Bødkers "så er den hjemme", Winnies temperament, Jeans sløvhed, Viggos sindrige forsøg, Fischers jongleren med det danske sprog ­ Benggt, Krals befolkningspyramider, Harders snuskede historier, Stevnsborgs evne til at holde hovedet koldt, Ingeborgs Maoisme, Bambinos energi eller Stolts herregårde, har været mest sindsoprivende, men vi har nu haft det meget godt, og med disse ord vil red. Gerne afslutte denne nekrolog, med forvisning om, at 3x ( 1973 ) virkelig vil glide over i gymnasiets historie som en lærenem og villig ( ha! ) klasse.
HÅBER AT VI SNART SES IGEN ! GOD EKSAMEN ! ( SKÅL ).
 Klik på billederne for at få dem i stor størrelse. Klik på understreget navn for at sende en e-mail til vedkommende.
1973: "Benggt"
Kendetegn: Rust-rød folkevognsrugbrød med fender foran.
1 : Flink fyr. 2 : Enorm doven fyr
Bendt har nogle store sorte træsko, der lugter langt væk af vulkanisering. Bendt kom til fornuft i 2.g. hvor han emigrerede
til vores klasse fra z­klassen. Udtalelsen Benggt stammer efter Hennings (Pyro's) udsagn fra Fischer. 
Bendt har en vis evne til at gentage det Tofte lige har sagt, hvorefter der mellem ham og hende opstår nogle for os andre uforstående samtaler. 
Er i besiddelse af adskillige gode erfaringer fra et ophold på en tyrestation. 
Fremtid : Folkeskolelærer ( Semi-psykolog ).
Bendt
Efter 1973:
2003:
Leder på Naturskolen i Svenstrup.
Naturvejleder, lærerudd., sejlinstruktør, biavler.
1973:
Kendetegn : Håndkantslag og modvindsfrisure. 
1 : Ung lovende ulveunge. 2 : Flink fyr med sadistiske tilbøjeligheder.
Klassens ekspert i vold, karatehug, nyreslag, nakkedrag, Yoko Hama hug og skarpskydning. 
På hans væg hænger adskillige jagttrofæer, bl. a. 3 motorcyklister, dele af DSB's jubilæumstog og Kirsten 2.x. 
Bjarne passer med usvigelig sikkerhed på, at hans lange stride hår ikke kommer ned over ørerne, hvilket resulterer i en
karakteristisk rockerfrisure. 
Bjarne har i 3.g forgæves forsøgt at ændre sin voldelige mentalitet til en mere intelektuel type, ved at anlægge dame, bil og bakkenbarter. 
Fremtid : Dyrlæge.
Bjarne
Efter 1973:
   
1973: "Carlé Brun"
Kendetegn : Rød bluse, røde sokker, rød tud. 
1 : Stor rød bamse. 2 : Stor kilden rød bamse.
Carl udgør klassens bidrag til skolens tekniske stab. Udarbejder til Henriks ( partner ) og Viggos store forvirring yderst sindrige fysikforsøg som kun han selv kan finde ud af. Varl er specialist i at stille lærerne yderst pinlige spørgsmål, som de ikke , kan svare på, hvor efter han selv svarer på dem. 
Elsker at diskutere uvedkommende ting med andre, hvilket resulterede i at han som den eneste i klassen har præsteret at dumpe til teoriprøven, da han begyndte at diskutere med den motorsagkyndige. 
Carl er klassens pedant, han overværer altid vores andres fysikforsøg og kommer til vores vrede med sindrige forslag til øvelsens udførelse, og nøjagtighed. Carl er altid forsynet med en velspækket tegnebog, hvilket har medført at han ofte agerer kreditor over for resten af klassen. 
På grund af, at Carl er tekniker har han klassens uofficielle rekord i tømning af en bajer. 
Carl er ligesom mange andre i klassen sportsfanatiker, men blot med den forskel, at han kun kan lide basketball - alle andre sportsgrene er ham uvedkommende. 
Fremtid : Atomfysiker.
Carl
Efter 1973:
   
1973:
Kendetegn : Går altid klædt i et firmandstelt, og skistøvler. 
1 : Forvirret. 2 : Enorm forvirret. 
Er en af klassens to pæneste piger. Elsebeth lærte p. g. a. sin forvirring, først i 2 g klassens navne. Kom en gang forsent til en dansk time forpustet udtalende: " Jeg kommer altså først nu fordi jeg har skrevet stil hele natten. Havde efter en U. S. A. -tur besværligheder med det danske sprog, " Hvad er det nu det hedder på dansk. Foretog i foråret en pilgrimsrejse til Indien, hvor hendes Guru havde fødselsdag. Har forgæves prøvet, at fortælle Henning ( Pyro ) hvad meditation er, men opgav med ordene, " man kan ikke forklare hvordan en appelsin smager hvis man ikke har smagt den. 
Viser stor kunstforståelse, og er enorm glad fordi Linda og Peter også interesserer sig for dette ( Sur-Realisme ). 
Elsebeth indleder ofte timerne med, "Hvad har vi for i dag". Fremtid : Elev på kunstskole.
Elsebeth
Efter 1973:
   
1973:
Kendetegn : Hue a la tevarmer. 
1 : Søvnig fyr. 2 : Diminutiv Tarzan.
Erik er klassens mest belæste elev, når det gælder Det Bedste og Familie Journalen. De populære emner, som er behandlet i disse blade tilegner han sig, hvorefter han udbreder sig om emnet som altvidende, do. 
Erik møder altid til direktørtid eller slet ikke. 
Bødker: Vi må hellere høre Erik i dag nu da han er her. Erik: Jeg kan det altså ikke så godt i dag.
Han havde i 1.g konstant konsultation på rektors kontor sammen med Hans og Poul p. g. a. ballade i frk. Brendstrups timer.
Erik bedøver hver morgen Linda ( sidekammerat ) med en kvælende dunst af barbersprit.
Fremtid : Ligesom svoger Finn. (Kvaksalver)
Erik
Efter 1973:
   
1973: "Mobut"
Kendetegn : Lille bred fyr med spids næse, Liljan. 
1 : Charmerende og morsom. 2 : Nikoman.
Klassens producent af sjofle og snuskede historier. Vandt stort ry ved skolekomedien I97I hvor han optrådte i rollen som sig selv ( klovn ) . Melder sig den ene gang om ugen hvor han har læst, hvilket får lærerne til at tro at han altid laver sine lektier. Har forkyndt at han godt kan lide at få tærsk og brække sig. Finn er den eneste der forstår at snøre Tofte ( det må være psykisk ). Elsker det voldelige i håndbold, var med til at brække kravebenet på en modstander.
Motto : " Hold kæft flipåge, skal du have nogle hug. Er i sin fritid bassist, hvilket har medført at han tit møder kl. 11 om formiddagen, på grund af den sene optræden. Fremtid : Kvaksalver.
Finn
Efter 1973:
   
1973:
Kendetegn : Ko-dreng med rodeolår
1 : Rocker fra Varpelev. 2 : Høj ranglet fyr i begyndelsen af pubertetsalderen.
Gunnars mavesyre fjernede under en nytårsfest hos Svend mønsteret på dennes tapet. 
Gunnar formår ikke at kontrollere sine benbevægelser i basketball, hvilket medfører, at han ofte forsøger at løbe op af væggen. 
Gunnar er ubestridt klassens geni - forsøger at lave prøver til under 1o , hvilket vist endnu ikke er lykkedes. 
Vandt i en fysiktime et væddemål ved at kaste en enorm papirsflyver efter Viggo, som dog nåede at dukke sig. 
Fremtid : Polytekniker.
Gunnar
Efter 1973:

2003:
Civilingeniør i 1978 og aftjente derefter værnepligt under ingeniør ordningen.
Ansat i Søren T. Lyngsø fra 1979 til 1996 og arbejdet med diverse udviklingsprojekter.
Ansat i Dansk Oliemåler Service fra 1996 til 2002 som projektleder og supportchef.
Siden sommeren 2002 har jeg arbejdet i Søværnets Materiel Kommando i våbenteknisk afdeling.
I 1977 blev jeg gift med Anne (jordemoder fra Finland), så vi har holdt sølvbryllup !!
Vi har 2 børn - Charlotta fra 1980 og Christian fra 1985.
Vi har boet i Herlev siden 1980 og fritiden går med computere, gør det selv i hus og have, friluftsinteresser samt med forældre engagement hos spejdere og tidligere i skolen.
1973: "Afgahnyi"
Kendetegn : Lille mand med snusket overskæg og gulerodsfarvet hår. 
1 : Aktiv. 2 : For aktiv.
Hans er en lille flabet fyr, der burde have flere tærsk. Klassens tyr, bedyrer altid, at hans bekendtskaber er over den kriminelle lavalder. Hans Starter med sit flabede udseende og frække bemærkninger, slagsmål over alt, hvor efter han løber, og lader os andre klare skærene. Troede at han var klassens ubestridte skakgeni. Tog kørekort alle gode gange 3. 
Udgav sig i Rusland som ingeniør over for en bedårende lettisk pige, hvilket medførte, til Ramløses' og Niels Hennings' store vrede, at han kom for sent hjem om natten, med alskens farver i hovedet.
Hans er klassens pengegeni - havde på Ruslands-turen et underskud på 40% hvilket resulterede i at regnskabet for
rejseselskabet måtte revideres. 
Hans er fodboldfanatiker, har efter megen nøje og besvær opnået at komme på hold i Herfølge, er enorm glad for sig selv, hvilket får ham til at udbryde når han scorer: " Hvor er jeg god, kald mig bare Gerd Muller ". Er ligesom en del andre fra klassen opvasker på HHH. Udviste i en biologitime færdigheder i at partere en gulerod med tænderne (Bror Kanin). 
Fremtid : Aktuar ( ak! ak! )
Hans
Efter 1973:
2003:
Jeg blev cand. stat. (matematisk-statistik) fra Københavns Universitet i 1981. Højdepunktet indtil da var et års studieophold på et universitet i New York. I 1986 var jeg på konference i Tashkent i det nuværende Uzbekistan, her mødte jeg Ludmila. Jeg besøgte hende i alt 3 gange i Rusland og vi bliver gift i Moskva maj 1987. 3 måneder senere kom Ludmila til Danmark. I 1990 blev Nikolaj født og i 1993 blev Lina født. Jeg har haft en del job siden 1981 og i dag er jeg afdelingsdirektør i Socialforskningsinstituttet (SFI), min kone er sjovt nok også afdelingsdirektør i Nordea. Familien har det godt og vi bor på Østerbro, hvor jeg selv har boet siden 1981. 
I de senere år min fritid gået med at følge børnene med fodbold og håndbold. Jeg selv er gået fra træner til
afdelingsleder og er nu i B93's fodboldbestyrelse. En interessant og samtidig fuldstændig surrealistisk beskæftigelse.
En fodboldklub består af virkelige mennesker, men løsninger på klubbens udfordringer resulterer ofte i et økonomisk mareridt. Men det giver mig en chance til - lidt diskret -  at følge med i børnenes liv. 
Se mit CV på www.sfi.dk/sw1125.asp
1973: "Igor" , "Beligor"
Kendetegn : Glad Stevnsbonde fra Gevnø. 
1 : Indtryk : Tilbageholdende. 2 : ???
Henning passer ikke rigtig til 3.x's image, der til er han lidt for forsagt og genert. 
Viste under Frankrigsturen et helt andet side af sit væsen ( Uha ! Uha ! ), sammen med Finn agerede han Frankenstein, hvilket fik adskillige Franskmænd til at løbe for livet. Henning drikker efter Pouls udsagn i smug, bl. a. når han spiller kort sammen med andre stevnsboere. Har ved visse lejligheder vist at han kan indeholde adskillige bajere. 
Har på det seneste vist stor forståelse for det fysiske. 
Henning optræder i de fleste timer under mottoet: "Hellere tie stille, end sige noget forkert."
Fremtid : Polytekniker.
Henning L.
Efter 1973:
   
1973: "Pyro"
1.g : Pyro. 2.g : Ronson. 3.g : Primus.
Guru'en fra Bjæverskov. 
Kendetegn. : Pasgænger, går som en sværvægtsbokser, der er gravid i 8. måned. Brøler som Zeus. 
Vandt et brændende ry(g)  - se øgenavn - i en kemitime, da han ved at sætte ild direkte til gashanen, forsøgte at flambere Hans. Henning er fanatisk modstander af Indisk meditation og alt dets væsen. Bødker hiver ham altid op til tavlen, da det er den eneste måde han kan få ham til at tie stille på. 
Brendstrups karakteristik af Henning : Nå! Ham den lille ivrige. Fanatisk volleyballspiller, overfølsom overfor basketballkampe. Henning er klassens pacifist, hvilket han forgæves prøver på at banke ind i hovedet på Bisgård. Er iøvrigt en ivrig diskussionsdeltager i historietimerne. Henning er Fischers store lys, idét han altid siger "Jeg vil høres idag". 
Fremtid : Boghandler i Afghanistan.
Henning S
Efter 1973:
   
1973:
Kendetegn: Lusket charmerende smil, blå anglia og Lotte. 
1 : Uskyldig pligtopfyldende ung mand. 2 : Fordærvet sjæl. 
Ekspert i at fortælle sjofle, vulgære og beskidte historier i spisefrikvartererne, så vi andre mister appetitten. Henrik er sandsynligvis årsag til større fødselshyppighed i Åshøj ( misforstå nu ikke ), da han 2 dage efter at have trukket sit kørekort i en automat, i andet forsøg , jordede et hegn, hvorefter han kærligt omfavnede en elmast så Åshøj blev mørklagt. Gik under en fest hos Poul i seng med en liter kakao og en halv flaske rom , hvorefter han blidt blundede ind. 
Spiller i sin fritid Guitar. 
Fremtid : Cand. Polit., musiker eller lign.
Henrik
Efter 1973:
2003: Ved 30-års studenter-jubilæet.
1973:
1 : Flipper. 2 : Stevnsboer.
Jens præsterede den første skoledag at tisse i håndvasken på skolens toilet, "Jeg syn's jo nok det var lidt mærkeligt, at man skulle skylle dyret bagefter" - han har dog nu lært at benytte tisserenden. Jens udgør efter hans egen mening den moralske del af boltene, "det er fan'me strengt, det er edderman'me strengt" siges mens de andre af boltene sammen med Jens er ved at kravle hen over taget på en bil eller lave lign. Ulovlige ting. Jens er fanatisk beat tilhænger, hvilket har medført at mange livlive diskussioner mellem frk. Brendstrup og Jens som altid fastslår: "Hvad er der, det er da skide fedt ". Jens driver på fodboldbanen en ivrig jagt på Strunch's ben, hvilket har endt i mange skænderier mellem disse. Jens er i besiddelse af klassent mest særprægede grin, som ikke kan beskrives i ord (nærmest smaskende).
Fremtid : Økonom.
Jens
Efter 1973:
2003: Ved 30-års studenter-jubilæet.
1973:
Kendetegn : Perikles skæg og rød nimbus. 
1 : Rødmer ofte. 2 : Rødmer altid. 
Lasse vandt efter et udmærket foredrag i Harders time om det gyldne snit tilnavnet: Manden med det gyldne
Sk(r)idt. Lasses vigtigste og måske eneste bidrag til dansktimerne er hans oplysninger om, hvilken dato det er. Deltager i forrygende diskussioner med eller rettere imod Bisgård i historietimerne. 
Lasse indgik på Ruslandsturen et væddemål (6 flasker vodka) om at forføre en vis dame, sådan at denne skulle rødme næste dag. Blodet steg i stedet ham selv til hovedet. Lasse forsøgte med et opslag at hverve elever til frk. Brendstrups staveskole. Lasse er kontrabassist (med stort K). Han forsyner dagligt klassen med tørre bemærkninger. Han udtaler selv at han er den bedre halvdel af Steen Gede. 
Fremtid : Cand jur.
Lasse
Efter 1973:
2003:
Civilstand: Gift, 2 børn (pige 16 og dreng 17 år i 2003)
Uddannelse: Magister i sociologi, KU, 1982. 
Arbejde: Arbejdsdirektoratet 1982-85, Industriministeriet 1985-1991, LO
1991-1993, kontorchef i Lægemiddelstyrelsen i Indenrigs- og
Sundhedsministeriet siden 1993.
1973:
Kendetegn : Sindsygt grin, pibe og termokande. 
1 : En af klassens to labreste larver. 2 : Næsten. 
Linda har på grund at sit køn en stor moderfølelse for klassen. Linda er med sit "s'gu fandeme og for helves da" og sin ofte usammenhængende snak med til drive selv den mest rolige til sammenbruddets rand. Havde i 1. og 2.g stor interesse for 3.g'ere ( drenge ). Denne interesse er dog blevet mindre efter at hun selv er komme i 3. g.
Forlod en gang matematiktimen til Bødkers store forbavselse med ordene "Jeg skal på lokum". 
Linda er en af klassens flittigste elever, hvilket kan ses ved at hun næsten altid er i færd med at regne et ellet andet ud.
Linda elsker frisk luft, hvilket medvirker at man i gymnastiktimerne eller efter skoletid kan se hende motionerende på Åsen. 
Linda er meget renlig, hvilket medførte at hun hos en fest hos Erik følte trang til at entre badekarret. 
Lindas interesser går i retning af meditation, Jazzballet ( jeg er så øm ). Fremtid : Fysioterapeut.
Linda
Efter 1973:
2003: Ved 30-års studenter-jubilæet.
1973: "Wood, Wood-house ­Jackson"
Kendetegn : 188 cm. 
1 : Stor stilfærdig fyr. 2 : Ikke så stilfærdig endda. 
Præsterer ved særlige lejligheder et enormt grin på op til 7ooo decibel. Fanatisk håndbold-fodbold og basketball spiller. Præsterede efter en match at møde op på krykker, hvor af Erik straks brækkede den ene. Er ligesom adskillige andre opvasker på HHH i sin fritid. Klassens producent af afslørende billeder. Han i dansktimerne til Toftes begejstring vist stor poetisk forståelse. Forargede frk. Brendstrup i en musiktime, da hun sagde at 3 x. interesser gik i retning af øl, negerboller og gulerødder, hvor efter Schou svarede : "Så vil vi have to, så vi kan proppe dem i ørerne når vi har musik". 
Er efter Lasses mening en af de mindre fordrukne (men ikke efter Strunchs). 
Fremtid : Tandlæge, Farmaceut eller sådan noget.
Mikael
Efter 1973:
   
1973: "Bis'Bizarre"
Kendetegn : Mærkværdig gangart
1 : Pæn velklippet ung mand. 2 : Kapitalist, fupmager ågerkarl m. v. 
Bisgård har en vis evne til altid at komme forsent til timerne, med undskyldningerne ! "Jeg troede vi skulle have fysik" eller "Jeg skulle lige stryge puljen". Peter har endnu ikke præsteret at lave sit selvstændige hjemmeregning. Udleder ofte sine egne formler til Bødkers store sorg, Peter har planer om at udgive sin egen formelsamling. Han formåede at blive indvalgt i Peleus på 3 stemmer, hvor af de 2 var hans egne, og den sidste var fra en der ville lave sjov med det hele. 
Udbryder altid efter matematikprøver, "Gud, hvor var det let" selvom det senere viser sig at han har klaret sig mindre heldigt. Peter deltager heftigt i diskussionerne i historietimerne. Poul har en gang drukket Peter under bordet, da Peter troede at det var Pouls' bajere, men senere viste sig at være hans egne. Peter arbejder i sin fritid som opvasker på HHH, hvis han ikke spiller kort. Fremtid : Børsspekulant.
Peter B.
Efter 1973:
   
1973: "Stryyns", "Strumpfh"
Kendetegn : Alice Cooper udseende. 
1 : Ubarberet, dog nogenlunde normal. 2 : Også kun nogenlunde. 
Peter fik under en nytårsfest smadret både øje og briller, af en endnu ikke fastslået årsag (Vist i forsøg på at få skoene af). Da han blev kørt på skadestuen af ambulancen, sagde han til redderens store jubel : "Jeg har kun en tier, håber det er nok", i troen at han befandt sig i en taxi. 
Peter forkynder altid efter prøver: "Hold kæft noget lort jeg har lavet", hvor efter det altid viser sig, at han er en af
dem, der har klaret sig bedst. 
Peter har i dansk vis stilistisk forståelse. 
Er på grund af et stort pengeforbrug i konstant pengeforlegenhed, hvilket kan ses på hans ofte brugte vending : "Det
har jeg s'gu ikke råd til. 
Peter er også opvasker på HHH. Peter er i besiddelse af en forbedret kondi , pga. Jens' ivrige jagt på hans ben på fodboldbanen. Fremtid : Økonom (HA).
Peter S.
Efter 1973:
2003: Ved 30-års studenter-jubilæet.
1973:
Kendetegn : Flot fyr med fjoget grin. 
1 : Stevnsbonde. 2 : Dranker.
Poul er specialist i 2. grads ligninger. Er i sin fritid fodboldstjerne på Sydstevns Team. ( Kan købes for en kasse øl ). 
Havde i 2. g et alvorligt anfald afmono nucleose, hvilket dog ikke tærede lige så meget ­på ham så det følgende spritforbud i 3 mdr. Tog dog sammen med Jens revanche på Mallorca : "Tænk en flaske rom kostede kun 1oo pisører". 
Poul har en vis tendens til at underholde os andre i frikvartererne, med saftige drukhistorier fra Stevns. 
Har ved fester og særlige lejligheder svært ved at stå på egne ben, Stevnsborg: Poul hvorfor er du altid så slap i
knæene ved festerne. Fremtid: Tømrer ( flasketømmer ), pilot eller kvalsalver.
Poul
Efter 1973:
   
1973: "Almie"
Kendetegn : Aftagende ølvom. 
1 : Kuglestøder. 2 : Mexikansk hestetyv. 
Alm træffes bedst i bus nr. 121 nordpå lørdag morgen ( bor i Solrød ). Alm er fodboldfanatikker, kender samtlige rækker udenad, han spiller også selv, hvilket en gang resulterede i, at han nåede at blive skadet inden han kom på banen. 
Alm er ekspert i at tømme to liters krus, efter adskillige træningsophold i Østrig. Udgør sammen med sin "tvillingebroder", Banner, parret Sprit og Sprut. Udtalte i Rusland, mens han var ved at konsumere en flaske champagne!
Bare Poul havde været her, så havde vi drukket noget. Bedyrer altid før festerne, at han ikke kommer, og hvis han kommer skal han i hvert til fælde ikke være fuld. 
Fremtid : Kvaksalver.
Steen A.
Efter 1973:
   
1973: "Stone Goat"
Kendetegn: Sort krøllet hår. 
1 : Stilfærdig tilbageholdende fyr med ambitioner. 2 : Sindet bedrager.
Ejer af klassens næststørste motorcykel. Giv ham et par bajere, og han er klassens Don Juan, hvor efter Steen udtaler "Skal vi ud og have noget godt kørvel". Er formand for boltene ( den våde forening ) hvilket har resulteret i, at hans værelse flere gange er blevet raseret . Steen er en habil tryllekunstner , har bl. a. til Bødkers jubel, tryllet en hel flaske vand ud i Jeppes lomme. Sover konsekvent i alle timerne, undtagen i religionstimerne hvor han sænker slagskibe med Jens.
Er iøvrigt en af hjernerne bag 3.x's underlige og forargende opførsel. (ha! Ha ! ) . Steen har en sjælden evne til
at stifte besynderlige kvindelige bekendtskaber, og er iøvrigt specialist i tæt kinddans, men undertone af sexet tango. 
Kan ved fester kendes på cigaret. Fremtid: Økonom. (HA)
Steen G.
Efter 1973:
 
2003: Ved 30-års studenter-jubilæet.
1973:
Kendetegn: Krøllede bøger, kladdehæfter, stile. 
1 : Stille flink fyr. 2 : Nå, han er vist en værre en. 
Svend har en vis evne til at løbe med andres damer hvilket tyder på dårlig smag. 
Han er ejer af klassens største knallert ( 500 cm3 ). Svend fik allerede taget sit kørekort 2o min. efter at have erhvervet det. Strisserne elsker hans blottede hoved træsandaler. 
Var i en biologitime for nær ved en trykkoger, der sprang i luften hvilket resulterede i et bagvendt tigerspring ( ny skolerekord ). 
Vrider i dansk stilene ud af ærmet, hvilket får Tofte til at udbryde: "Svend, du arbejder som sædvanligt meget omhyggeligt, men kun halvt". Svend indleder hver time med ordene : "Lån mig en blyant". 
Fremtid : Økonom, efter oph. i dronningens klær.
Svend
Efter 1973:
2003:
1973-1974  Dronningens klæír
1974-1979  Handelshøjskolen i København,  Cand. Merc 
1979-  Rederiet A.P.Møller.  Forskellige positioner indenfor økonomi, finans og IT. 
1991-  Mærsk Data. Forskellige positioner indenfor  project management, customer relation, account management og pt. salgschef i en af Mærsk Data Gruppens business units. Så næste år, d.8.10.2004, har jeg 25 års jubilæum i A.P. Møller Gruppen, med tilhørende guldur og et klap på skulderen.
Gift med Bente i 1989, men vi tyvstartede nu adskillige år forinden i 1978.
Børn: Christel f. 1986, går på IB, Birkerød Gymnasium , Christoffer f.1989, går i 8. på Engelsborg skolen i Lyngby
Bosiddende i Kgs. Lyngby.
Fritid : Ja tak - mere af det, men ellers står programmet på familie, hus og lignende sysler, men derudover motorcykler, venner samt pga. Bentes rejsefeber, mange skønne ture til Afrika, Asia, Australien, Stillehavsområdet og USA.
For at vise at 3.x virkelig vil blive husket af en del lærere, bringer vi her med copyright for 3.x : Tofte citater. 

1972
"Det vil for nogen være en hjælp, at i ikke har lektier for". 25/8

"Man skal ikke kaste perler for svinene". 

"I er minsandten ikke 3o. ooo kr. værd". ( det koster en studentereksamen )

"Jeg fik mit første chok, da jeg kom herind". 

"Poul du ved vel som sædvanlig ingenting, vel ?"

28/9 "Du hørte måske heller ikke efter den gang". 
Til Hening da denne måtte indrømme, at han ikke kunne huske sin bibelshistorie. 

I6/II "Det er det ringeste jeg endnu har oplevet i en klasse". ( om Drömspel )

7/I2 "Mage til sløvhed og dovenskab har jeg aldrig oplevet". 

7/I2 "Du kan måske ikke tåle arbejdspresset", da Peter bemærkede, at det tog 5 timer at lære gloser udenad til Belman. 

7/I2 "Jeg syn's jeg ser Finn på gader og stræder, men ikke i dansktimerne", "det må være psykisk". 

13/12 "Du har helle ikke bundet din bog ind, sådan er det jo med dig Finn, du kan aldrig tage dig sammen til noget. "

18/I2 "Hvis du bliver ved lader jeg dig gå ned i karakter", til Bisgård, da denne skrev kommentarer til i Bellmans epistler. Senere i samme time : "Nej, nu kan det være nok, det må være trængt ind, at jeg ikke vil ha' at du skriver til i bogen, hvis du ikke holder op, må du forlade klassen og ikke omme igen". ( denne bemærkning faldt da Jens og Gunnar var kommet brasende ind midt i timen )

1973
3.x læser Bellmans episten 82 til torsdag. Torsdag oprinder, og Tofte siger : "Den Springer vi over, ikke?" ( dette siges med et lille koket smil ), 
3.x noterer at 3 kvarters arbejde med oversættelse at svensk fra I700 tallet er totalt spildt. 
"I er helt vidunderlige. Jeg vil længe huske jer. " I bebrejdelse over, at 3x ikke kunne huske, at de havde læst Zola, som de virkelig ikke havde læst. Opbydende alle kræfter, ( næste time ) i erkendelse af, at 3x virkelig ikke har læst Zola, undskylder Tofte, og udtaler uden ironi, 
"man skal ikke gøre skarn uret". 

Til Bisgård, da Tofte ser, at han skriver til i bogen "Faldet": "Jeg har sagt til dig, at jeg ikke vil have at du skriver til i bogen. " Bisgård siger spagt: "Det er min egen bog. " Tofte smilende : "Nå, men så må du sige det til mig, så jeg er fri for at skælde dig ud". 

"Jeg havde ellers tænkt mig at give de to næste kapitler for, men når i ikke en gang kan læse et kapitel ordentligt, 
må i jo nøjes med det næste kapitel til i morgen. 

"Nogen har man jo mere kig på end andre, " siger Tofte, mens hun charmerende og sødt smiler til Bisgård. 

Hans : "Hvornår skal vi lave opgivelser til studentereksamen, "
Tofte : "De er lavet. "
Bisgård : "Det står i bestemmelserne, at eleverne skal være med til at lave opgivelserne
Tofte ( triumferende ) : "Jamen så må du jo klage til ministeriet. "

Gunnar : "Jeg har ikke fået læst til i dag. "
Tofte : "Det havde jeg heller ikke ventet. "

Tofte, da dagens norske tekst er gennemgået og oversat : 
"Vi fortsætter med det nye. Så må vi altså ekstemporere os frem, men det gør jo nok ingen forskel".